• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

HD-CVI: het IP adres wijzigen of instellen

Om de beelden van een CVR (recorder voor HD-CVI camera's) op uw smartphone te kunnen bekijken dient u eerst een verbinding met het netwerk te maken door de kabel aan te sluiten en een IP adres in te stellen. In deze handleiding leggen we uit hoe het instellen van een IP adres werkt.Allereerst dient u in te loggen op de recorder. Dit doet u door op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens het wachtwoord in te voeren.

Stap 1 - Het "Network" menu openen
Het openen van de configuratie doet u door op een willekeurige plaats op het scherm op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens te kiezen voor "Main menu".

In het hoofdmenu klikt u vervolgens bijna links onderin op "System" en daarna op "Network" waarna de netwerkinstellingen direct verschijnen.

Stap 2 - De IP adressen invoeren
De gebruikte IP adressen in deze handleiding zijn als voorbeeld. De benodigde IP adressen zijn afhankelijk van de instellingen in uw huidige netwerk. Het "IP address" dient altijd uniek te zijn, waarbij de eerste 3 delen gelijk zijn aan de eerste 3 delen van het "Gateway" adres (in dit voorbeeld 192.168.2). Het "Gateway" en "Network Mask" adres zijn gelijk aan die van de andere apparaten in het netwerk.

Stap 3 - De DNS istellen
Het DNS adres is noodzakelijk voor enkele functies in de recorders. Dat zijn bijvoorbeeld meekijken via de app, een e-mail sturen, etc. Vaak fungeerd de router ook als DNS, maar dat is niet altijd het geval. Om er zeker van te zijn dat u een werkend DNS adres opgeeft kunt u 8.8.8.8 en 8.8.4.4 gebruiken. Dit zijn de DNS servers van Google.

Stap 4 - Opslaan en terug
Klik op "Save" om terug te gaan naar het hoofdmennu.  Klik vervolgens meerdere malen op een willekeurige plaats met de rechtermuisknop en terug te gaan naar het beginscherm.

Opnieuw opstarten
Soms is het noodzakelijk de HD-CVI recorder opnieuw te laten opstarten.