• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een NVR voor het eerst opstarten

Bij het opstarten van een NVR (Netwerk Video Recorder) kunnen direct een aantal instellingen goed gezet worden. In onderstaande video laten we het opstarten van een CHD-NVR04 zien en zetten we direct enkele instellingen goed. Onder de video vindt u de geschreven uitleg voor de genomen stappen.Zodra u de NVR aanzet (voorzien van spanning) begint deze met opstarten. De opstartduur kan verschillen per model en is mede afhankelijk van de gekozen opslagruimte.

Stap 1 - Bootwizard de eerstvolgende keer uitschakelen
Om te voorkomen dat de stappen voor het instellen de eerstvolgende keer wederom verschijnen maken we het vinkje voor "Setup wizard starts automatically at boot" grijs. Vervolgens klikken we op Next.

Stap 2 - Inloggen
Voordat wijzigingen aangebracht kunnen worden moeten we inloggen als administrator. Dat kan standaard met username "Admin" en Password "12345". Het wachtwoord kunt u later uiteraard wijzigen.

Stap 3 - Algemene instellingen en datum/tijd
In principe hoeven deze instellingen niet gewijzigd te worden. Uiteraard kunt u de taal van de NVR aanpassen (ook Nederlands is mogelijk). U kunt controleren of de datum/tijd juist zijn.

Stap 4 - De IP adressen instellen
Een NVR maakt verbinding via het netwerk met de, eveneens op het netwerk aangesloten, IP camera's. Daarom moeten de IP instellingen op de juiste manier worden ingesteld. We gebruiken in de voorbeeldvideo instellingen die voor ons eigen netwerk van toepassing zijn, maar het kan voorkomen dat in uw netwerk andere IP adressen noodzakelijk zijn.

Stap 5 - Camera's toevoegen
Deze stap slaan we in deze video over. In de video over het toevoegen van IP camera's gaan we verder in op het configureren van IP camera's op de NVR. 

Uiteindelijk sluiten we de setup wizard door op "OK" te klikken.