• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een alarm bij "missende harde schijjf" instellen

Bij een NVR (Netwerk Video Recorder) worden de beelden van IP camera's opgeslagen op een harde schijf. Een harde schijf is een stukje elektronica met daarin draaiende schijven. Ondanks dat we kiezen voor harde schijven die uit eigen onderzoek voor nagenoeg geen problemen zorgen kan het voorkomen dat een harde schijf defect raakt en beelden niet meer worden opgeslagen.

Om teleurstelling te voorkomen is het dus verstandig om een alarm in te stellen indien een harde schijf niet meer gedetecteerd wordt.Allereerst dient u in te loggen op de recorder. Dit doet u door op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens het wachtwoord in te voeren.

Stap 1 - Het "hard disk event" menu openen
Het openen van de configuratie doet u door op een willekeurige plaats op het scherm op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens te kiezen voor "Main menu".

In het hoofdmenu klikt u vervolgens midden onderin op "Event" en daarna aan de linkerzijde op "Exception". Vervolgens verschijnen twee opties (Disk Exception en Network Exception).

Stap 2 - Disk Exception instellen
Bij Disk exception zijn twee opties, in deze handleiding kijken we alleen naar de optie "No Disk" om een melding bij een compleet verdwenen harde schijf in te stellen. Kies daarom bij "Event type" voor "No Disk" en maak het vinkje voor "Enable" oranje.

Stap 3 - Meldingen instellen
Er zijn verschillende soorten meldingen mogelijk:

- Screen display: De melding wordt op een aangesloten monitor of TV weergegeven
- Send e-mail: Een e-mail wordt verzonden naar het opgegeven e-mail adres (bij e-mail instellingen)
- Buzzer alarm: De NVR geeft een luide piep die in de directe omgeving hoorbaar is.

In deze handleiding kiezen we voor het "Buzzer alarm" en we maken daarom het vinkje voor die optie oranje.

Stap 4 - Opslaan en terug
Als de instellingen juist zijn klikt u op "Confirm" om de instellingen op te slaan. Daarna komt u automatisch in het hoofdmenu terecht. Klik op een willekeurige plaats met de rechtermuisknop en terug te gaan naar het beginscherm.