• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De firmware upgraden

Op een NVR is software geïnstalleerd, de zogenaamde firmware. De firmware zorgt er voor dat de recorder kan opstarten, functies ingesteld kunnen worden en dat de beelden van beveiligingscamera's worden opgenomen. De firmware staat niet op de harde schijf, maar op een ingebouwde chip.

Firmware wordt continue doorontwikkeld en aangepast. Soms is het noodzakelijk om de firmware te updaten, bijvoorbeeld als er fouten in de huidige versie zitten, of als nieuwe functies gewenst zijn. Een firmware upgrade kan echter ook zorgen voor een onherstelbaar beschadigd apparaat. Foutieve firmware of een verkeerde upgrade valt niet onder de garantie en is dan ook uw eigen verantwoordelijkheid.Allereerst dient u in te loggen op de recorder. Dit doet u door op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens het wachtwoord in te voeren.

Stap 1 - Het plaatsen van een USB stick met de firmware
De firmware wordt niet automatisch van internet gehaald om fouten te voorkomen. Het is daarom noodzakelijk om de firmware met een computer te downloaden (link via CCTVwinkel beschikbaar) en vervolgens op een USB stick te zetten. Deze USB stick steekt u vervolgens in de NVR.

Stap 2 - Het "update" menu openen
Het openen van de configuratie doet u door op een willekeurige plaats op het scherm op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens te kiezen voor "Main menu".

In het hoofdmenu klikt u vervolgens rechts onderin op "System" en daarna aan de linkerzijde op "Update". Vervolgens verschijnt direct de firmware die u zojuist op een USB stick gezet heeft.

Stap 3 - Selecteren en upgraden
Selecteer de gewenste firmware door deze aan te klikken (de balk wordt grijs) en klik vervolgens onderin op upgrade en in het venster dat dan verschijnt op "Confirm".

Stap 4 - Wachten
Het updaten van de firmware kan, afhankelijk van het model recorder, het verschil tussen de oude en de nieuwe firmware, of de snelheid van de USB stick verschillen tussen de 2 en 20 minuten. Een statusbalk laat de voortgang zien.

Schakel een recorder die bezig is met upgraden nooit uit!

Na een succesvolle update start de NVR automatisch opnieuw op en komen de beelden van de voorheen ingestelde IP camera's automatisch in beeld.