• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De beeldscherminstellingen wijzigen

Het is mogelijk om op een NVR (Netwerk Video Recorder) een beeldscherm of TV door middel van VGA of HDMI aan te sluiten. U kunt dan de beelden van de aangesloten IP camera's buiten en binnen live volgen op dit aangesloten beeldscherm. In deze video laten we zien welke instellingen er mogelijk zijn.Allereerst dient u in te loggen op de recorder. Dit doet u door op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens het wachtwoord in te voeren.

Stap 1 - Het "Display" menu openen
Het openen van de configuratie doet u door op een willekeurige plaats op het scherm op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens te kiezen voor "Main menu".

In het hoofdmenu klikt u vervolgens rechts onderin op "System" en daarna aan de linkerzijde op "Display". Vervolgens verschijnen meerdere opties.

De resolutie aanpassen
Afhankelijk van het aangesloten beeldscherm kan een gekozen resolutie te hoog, te laag, of uit verhouding zijn. Is een beeldscherm bijvoorbeeld breedbeeld (verhouding 16:9), dan is een resolutie van 1024x768 (verhouding 4:3) uit verhouding. Bij oudere beeldschermen (meestal via VGA aangesloten) kan het zijn dat een resolutie te hoog is en het beeldscherm de melding "Signal out of range" geeft. Kies in dat geval een lagere resolutie.

Menu transparantie instellen
Het menu waar u op dit moment mee bezig bent heeft een bepaalde transparantie, hoe transparanter het menu, hoe meer u van de achterliggende camerabeelden kunt zien.

Show OSD time en Channel name
De OSD time is een tijd die de recorder op het beeldscherm weergeeft. De OSD time wordt niet opgenomen op de camerabeelden en biedt eigenlijk geen meerwaarde.

De channel name, oftewel naam van het kanaal (standaard CH1, CHD2, etc) kan worden weergeven tijdens de live weergave van IP camera's. De channel name kunt u in het menu van de NVR aanpassen.

Show after boot
Deze instelling zorgt er voor dat het gewenste aantal bewakingscamera's wordt weergegeven na een reboot (bijv. na stroomuitval). Bij recorders met meerdere kanalen kunt u kiezen uit 4, 8, 9, 16 of 25 videobeelden. Bij recorders met 4 kanalen uiteraard alleen maar uit 4 camerabewaking beelden tegelijk.