• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Welke bewakingscamera heb ik nodig?

Het aanbod bewakingscamera's is tegenwoordig enorm. De één lijkt nog veel beter dan de ander, maar wat past eigenlijk het best bij uw situatie? Duurder hoeft niet altijd beter te zijn, maar duurder hoeft ook zeker niet altijd passender voor uw situatie te zijn.

We bieden verschillende types bewakingscamera's, namelijk: Analoog, HD-CVI, HD-SDI en HD IP.

Analoge camera's

Aanaloge systemen maken gebruik van Coaxkabel, een recorder neemt de beelden van de aangesloten beveiligingscamera's op. De camera's zijn niet digitaal en de hoogst haalbare resolutie (in pixels) is 960x576 (960H). Analoge systemen zijn er van 1 t/m 16 beveiligingscamera's. Een standaard systeem is plug-and-play, oftewel, direct klaar voor gebruik na het aansluiten van de kabels, verdere configuratie is in principe niet noodzakelijk, maar wel noodzakelijk om bijvoorbeeld met een smartphone mee te kijken. 

HD-CVI camera's

HD-CVI is een relatief nieuwe techniek. HD-CVI biedt een betaalbare tussenstap tussen analoog en HD-SDI/HD IP. Ondanks dat HD-CVI camera's bijna altijd gebruik kunnen maken van de reeds aanwezige bekabeling is toch een resolutie van 720p HD mogelijk. HD-CVI camera's sluit u ook middels coax, of bijvoorbeeld een video balun, aan.

HD-SDI camera's

Ook HD-SDI maakt gebruik van Coaxkabel, maar dan wel kabel die geschikt is voor HD-SDI (zuiver koperen kern). De bewakingscamera's geven een digitaal signaal af en filmen in full HD. De hoogst haalbare resolutie (in pixels) is 1920x1080 (1080p). HD-SDI systemen zijn er van 1 t/m 8 camera's. Een HD-SDI systeem is, net als een analoog systeem, plug-and-play en dus hoeven ook hier enkel de kabels te worden aangesloten. 

HD IP camera's

Een HD IP opname systeem maakt gebruik van een netwerk, dat kan een bestaand netwerk zijn, maar ook een speciaal voor de bewaking aangelegd netwerk. Elke beveiligingscamera dient op het netwerk te worden aangesloten en een IP adres te krijgen. De recorder, ook wel NVR genoemd, kan de camera's via het netwerk benaderen. Bij HD IP dient u de camera's en recorder te configureren (IP adres, camera's toevoegen aan de recorder). De hoogst haalbare resolutie (in pixels) is 1920x1080 (1080p).  

Binnen of buiten?

De meest simpele vraag is wel, komt de camera binnen of buiten te hangen? Binnencamera's zijn niet geschikt voor buiten omdat deze niet waterdicht zijn. Andersom wel, buitencamera's kunt u gerust binnen ophangen, daar zijn geen nadelen aan verbonden. Het is verstandig om buitencamera's in vochtige ruimtes zoals een tuinhuisje of garage te plaatsen. 
 

Nachtzicht of niet?

Wilt u dat de bewakingscamera ook 's nachts/in donkere ruimten duidelijk beelden kan opnemen of is dit niet van belang? Camera's die in het donker moeten filmen dienen te beschikken over infrarood nachtzicht. Meer hieronder leest u op de pagina Wat is infrarood nachtzicht.

Dome of bullet

Qua functionaliteit zit er in camera's met dezelfde specificaties, maar met een andere behuizing, geen verschil. De keuze kunt u eigenlijk maken op basis van uw eigen smaak. Bullet camera's zijn meestal iets beter te richten omdat de beugel iets mee bewegingsvrijheid geeft. Een dome camera is daarin iets beperkter.
 

Een bestuurbare camera

Moet de camera op afstand te besturen zijn? Dan is een bestuurbare Pan Tilt Zoom camera een optie. Bijvoorbeeld een CW-PTZ1 of de CHD-PTZ2.

Aantal millimeter lens

Het doel van de camera bepaald doorgaans het aantal mm lens dat nodig is. Camera's met een 3.6 mm lens hebben een grotere kijkhoek dan camera's met een 6 mm lens, bewakingscamera's met een 2.8 mm lens hebben een grotere kijkhoek dan camera's met een 3.6 mm lens. Meer over de lensgrootte vindt u op de pagina Vaste- of zoomlens & lensgrootte.

De uiteindelijke keuze

We hopen dat u aan de hand van bovenstaande informatie beter kunt bepalen welke camera voor welke situatie geschikt is. Mocht u naar aanleiding van bovenstaande uitleg nog vragen hebben, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.