• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is infrarood nachtzicht

Bijna alle bewakingscamera's in onze webshop beschikken over eigen infrarood verlichting. Infrarood licht is voor mensen onzichtbaar, maar zorgt in combinatie met een infrarood gevoelige sensor voor een duidelijk en goed verlicht beeld gedurende de nacht. Camera's schakelen automatisch over op infrarood als er onvoldoende licht beschikbaar is om zonder deze verlichting te filmen. Met infrarood nachtzicht kunt u camerabewaking in zowel donkere als lichte ruimtes toepassen

Beeld overdag

Het beeld van, voornamelijk goedkopere, bewakingscamera's met infrarood kan overdag iets anders van kleur zijn. Beelden bij voldoende licht zijn echter wel in kleur. Alle HD beveiligingscamera's in onze webshop zijn voorzien van IR cut en geven ook overdag de juiste kleuren door.

Beeld 's nachts

Het beeld dat tijdens de ingeschakelde infrarood functie wordt gefilmd is bij alle bewakingscamera's zwart/wit.

Verminderde beeldkwaliteit

De kwaliteit van het beeld kan, met name 's nachts, verminderen als het glas voor de lens (veel) vuil bevat doordat het infraroodlicht hierdoor weerkaatst wordt in het glas. Ook spinnenwebben voor de lens kunnen het beeld verstoren. Overdag ondervindt de camera hier weinig hinder van. Zie ook de anti-spinnenspray en reinigingsproducten in onze webshop. 

Voorbeeld

In de afbeelding hieronder ziet u boven het beeld zonder verlichting, en onder het beeld 's met verlichting. Hoewel het in de onze showroom helemaal donker is, is het beeld toch relatief helder.

Voorbeeld infraroodverlichting