• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Onvif?

Onvif is een afkorting, het staat voor "Open Network Video Interface Forum". Het is een in 2008 ontwikkelde standaard voor de manier waarop IP camera's, netwerk recorders (NVR) en andere IP beveiligingsproducten met elkaar kunnen werken. Het Onvif protocol wordt door veel fabrikanten en software ontwikkelaars gebruikt. 

Kan ik CCTVwinkel producten combineren met producten die ik al in mijn bezit heb?

Al onze HD IP camera's en recorders beschikken over het Onvif protocol. Dat betekent dat ze dus kunnen communiceren met andere producten die dit protocol ook ondersteunen zoals bijvoorbeeld een Synology NAS. Dat kunnen ook camera's van Axis, Bosch, of een andere fabrikant zijn. Let op! Controleer voor de zekerheid of uw camera over dit protocol beschikt, niet alle modellen beschikken hierover. 

Wat zijn de voordelen van een Onvif apparaat?

Zoals gezegd, vooral het gemak waarbij producten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen samenwerken. Maar ook het toekomst perspectief is belangrijk. Wat kunt u met een recorder over 5 jaar? Of wat als u het systeem over 3 jaar wilt uitbreiden? Het Onvif protocol zorgt er voor dat ook apparatuur die in de toekomst gemaakt wordt kan communiceren met hedendaagse camera's en recorders. 

Hebben alle IP camera's het Onvif protocol?

Nee, het protocol is gratis te gebruiken indien een fabrikant lid wordt van de gelijknamige organisatie. Lidmaatschap is echter niet verplicht en een fabrikant kan er voor kiezen om zijn eigen standaard, of helemaal geen standaard te gebruiken. Alle 1080p HD IP camera's en recorders die door ons verkocht worden beschikken wel over deze standaard. 

Hoe weet ik of mijn apparatuur Onvif ondersteund?

Doorgaans vindt u dit in de lijst met specificaties. Komt u er niet uit, dan helpen we natuurlijk graag. Neem contact met ons op per telefoon (03 - 80 80 445) of per e-mail ([email protected]), dan kijken we samen of uw product het Onvif protocol ondersteund.