• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Keuzehulp camerabewaking

Het maken van de juiste kan soms lastig zijn, bij het kiezen van een beveiligingscamera of camera beveiliging systeem zijn er ook veel factoren om rekening mee te houden. Op deze pagina proberen we ee zo goed mogelijk overzicht te geven op basis van de producten die u in onze webshop kunt vinden. Heeft u vragen, of wilt u graag uw situatie met ons doorspreken, neem dan conact met ons op via [email protected] of per telefoon via nummer 03 - 80 80 445.

Onder de tabel vindt u de uitleg voor de genoemde items. Onder de uitleg over de tabel vindt u meer algemene uitleg over het maken van de juiste keuze. 

  Analoog 720p HD-CVI 1080p HD-CVI HD IP 5.0 MP IP
Opname resolutie: 960x576 px 1280 x 720 px 1920 x 1080 px 1920 x 1080 px 2592 x 1944 px
           
Configuratie vereist: Nee Nee Nee Ja, netwerk Ja, netwerk
Max. kanalen per recorder: 16 16 16 36 16
           
Camera aansluiten via: Coax Coax Coax Netwerk Netwerk
Video balun mogelijk: Ja Ja Ja Nee Nee
Signaal splitsen mogelijk: Ja Nee Nee Nee Nee
           
Camera op VGA monitor: Met omvormer Nee Nee Via recorder Via recorder
Camera op HDMI monitor: Met omvormer Nee Nee Via recorder Via recorder
Camera op PC/Telefoon: Via recorder Via recorder Via recorder Rechtstreeks Rechtstreeks
           
Draadloos mogelijk: Nee Nee Nee Via externe wifi Via externe wifi
           
Camera's voor binnen: Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar
Camera's voor buiten: Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar
Camera's met infrarood: Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar Ja, beschikbaar


Opnameresolutie

De resolutie in pixels (px) van de opgenomen videobeelden. Bij sommige merken is er verschil tussen de opname- en weergaveresolutie. We gaan hier in dit overzicht uit van de opnameresolutie.

Configuratie vereist

Sommige camera systemen zijn plug-and-play, oftewel klaar voor gebruik zodra alle kabels zijn aangesloten. IP camera's vereisen iets meer configuratie, namelijk het instellen van een IP adres. Voor alle soorten geldt: bij het aansluiten op internet/meekijken met een telefoon is netwerk configuratie vereist.

Max. kanalen per recorder

Elk kanaal is geschikt voor het opnemen van 1 bewakingscamera. Voor analoge systemen hebben we bijvoorbeeld recorders met maximaal 16 kanalen, voor HD IP systemen met maximaal 24 kanalen.

Camera aansluiten via

Bewakingscamera's worden op verschillende manieren aangesloten. Bij analoog, HD-CVI en HD-SDI is dat door middel van een RG59 coaxkabel, eventueel voorzien van een stroomkabel (combikabel). IP camera's worden aangesloten via het netwerk.

Video balun mogelijk

Naast de standaard bekabeling is het ook mogelijk om dit type camera met een video balun aan te sluiten. Video baluns zorgen voor een video en voeding overdracht via een netwerkkabel en voor de juiste aansluitingen (BNC en voeding) bij de camera en recorder. 

Splitsen signaal mogelijk

Is het mogelijk om het signaal vanuit de camera te splitsen, bijvoorbeeld om een monitor bij de ingang én de recorder te voorzien van videobeelden? Bij een "ja" kunt u de kabel eenvoudig splitsen met een koppelstukje. 

Camera op VGA monitor

Is het mogelijk om dit type camera rechtstreeks aan te sluiten op een VGA monitor? Sommige camera's zijn ook aan te sluiten d.m.v. een omvormer.

Camera op HDMI monitor

Is het mogelijk om dit type camera rechtstreeks aan te sluiten op een HDMI monitor? Sommige camera's zijn ook aan te sluiten d.m.v. een omvormer.

Camera op PC/Telefoon

Is het mogelijk om dit type camera op een PC of telefoon te bekijken? Bij systemen via coax (analoog, HD-CVI, HD-SDI) is dit alleen mogelijk door het plaatsen van een recorder. Bij IP camera's kunt u rechtstreeks verbinding met de camera maken vanaf uw PC of telefoon. 

Draadloos mogelijk

Is het mogelijk dit type camera draadloos aan te sluiten? Let op! We gaan bij deze vergelijking alleen uit van producten in onze webshop. CCTVwinkel.be kiest bewust voor het niet aanbieden van draadloze camera's i.v.m. verhoogde storingsgevoeligheid en stabiliteit van dergelijke producten. Het is bij IP camera's wel mogelijk om te werken met bijvoorbeeld een wifi-bridge. 

Camera's voor binnen

Zijn er binnen ons productaanbod bewakingscamera's voor gebruik binnenshuis beschikbaar?

Camera's voor buiten

Zijn er binnen het productaanbod beveiligingscamera's voor gebruik buitenshuis of in vochtige ruimtes beschikbaar?

Camera's met infrarood

Zijn er binnen ons productaanbod bewakingscamera's met infrarood nachtzicht beschikbaar?

Algemene vragen bij het kiezen van een camera beveiliging systeem

Naast het technische aspect zijn ernog enkele dingen die meespelen bij het maken van de juiste keuze, denk aan:

Aantal bewakingscamera's

De meest algemene vraag is eigenlijk wel, hoeveel camera's wilt u plaatsen? Het te plaatsen aantal hangt af van de oppervlakte, het aantal kamers/hoeken en het doel van de bewaking. We adviseren belangrijke zaken vanaf twee kanten te filmen. Voor het aansluiten van één camera's heeft u één kanaal op de recorder (DVR) nodig. Een recorder met 8 kanalen kan dus beelden van 8 bewakingscamera's tegelijk opnemen.

 

Binnen of buiten?

Wilt u camera's binnen of buiten plaatsen? Een combinatie daarvan is natuurlijk ook mogelijk. De meest betaalbare camera in ons assortiment kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.. Het typenummer hiervan is: CW-BC1. Het is natuurlijk mogelijk om andere bewakingscamera's bij een complete set te bestellen. Buitencamera's kunt u ook binnen plaatsen. Voor garages, tuinhuisjes en andere vochtige ruimtes raden we buitencamera's aan, ondanks dat deze camera's feitelijk gezien "binnen" hangen.

Resolutie van de camera

De resolutie van een bewakingscamera kan belangrijk zijn bij de keuze. Resolutie van analoge (standaard) camera's wordt aangegeven in TVlijnen (lees hier meer over TVlijnen). In de regel geldt, hoe meer TVlijnen, hoe beter het beeld. Naast het aantal TVlijnen is de overige techniek in een camera ook van belang. Functies als bijvoorbeeld WDR kunnen een grote invloed hebben op de beeldkwaliteit. HD camera's (HD-CVI, HD-SDI en HD IP) hebben een veel hogere resolutie (720p of 1080p Full HD) en zijn daarom vaak geschikter om personen goed te herkennen. HD camera's hebben echter ook een hogere aanschafprijs. 

De te kiezen camera/resolutie is afhankelijk van het doel van de camera. Wilt u observeren/waarnemen, of identificeren? Oftewel, wilt u personen die bij uw voordeur staan duidelijk en scherp in beeld brengen en dus kunnen identificeren, dan is een camera met 960H sensor, eventueel met andere functies, of een HD camera aan te raden. Wilt u een overzicht van uw tuin en plaatst u daarom op de hoek van het huis een camera, dan volstaat een camera met iets minder TVlijnen/techniek meestal, hiermee kunt u prima dingen in uw tuin waarnemen. Ook hier geldt weer: HD camera's hebben een beter en scherper beeld.

Nachtzicht of niet?

Wilt u ook 's nachts opnamen maken? Dan heeft u camera's met infrarood nachtzicht nodig. Alles over infrarood nachtzicht leest u hier. Bijna alle camera's in onze webshop zijn voorzien van infrarood verlichting. De sterkte van deze verlichting hangt af van het aantal en type LEDs. Het kan voor binnen handig zijn om een camera met 10-30 meter nachtzicht te gebruiken. Bij teveel infrarood licht kan het beeld overbelicht raken. 

Tip: Plaats geen camera's met infrarood achter een raam, het infraroodlicht van de camera weerkaatst hierin zodat het beeld overbelicht is.