• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een HD IP camera voorzien van stroom

Een HD IP camera kan op verschillende manieren worden voorzien van stroom. Op deze pagina behandelen we de diverse mogelijkheden. 

Aansluiting van de camera

Om de juiste manier van voeden te kiezen is het belangrijk om te weten welke aansluiting de camera heeft. Beschikt de camera over Power-over-Ethernet (POE), of enkel over een aparte 12 volt voeding aansluiting?

Aansluiting HD IP camera
Aansluiting CCTVwinkel HD IP camera's

De mogelijkheden

Bij IP camera's met PoE (Power over Ethernet) zijn doorgaans de volgende opties beschikbaar:

- Voeding d.m.v. actieve PoE
- Voeding d.m.v. passieve PoE
- Voeding d.m.v. een losse voedingsadapter

Voeding door middel van Power over Ethernet (PoE)

Bij de niet passieve vorm van Power over Ethernet wordt gebruik gemaakt van Power over Ethetnet switches. De PoE switch zorgt voor een stabiele voeding en netwerkverbinding via dezelfde UTP kabel. Belangrijk is om het maximale stroomverbruik van de IP camera te controleren. Doorgaans voldoet een Poe (IEEE802.3af standaard) met 15.4 watt per poort, maar soms is een PoE+ (IEEE802.3at standaard) met 30 watt per poort noodzakelijk. Op een PoE switch kunt u ook apparatuur aansluiten zonder Power over Ethernet ondersteuning, de switch schakelt de stroomvoorziening dan automatisch uit voor die aansluiting.

Voeding door middel van een passieve Power over Ethernet splitter

Als u nieuwe kabels gaat leggen, of bestaande kabels gaat gebruiken zonder over het bestaande netwerk is een passieve Power-Over-Ethernet (POE) adapter een mogelijke oplossing. Let op! Deze adapter werkt niet via het netwerk, sluit deze dus niet aan op een switch of router, maar gebruik enkel de adapter aan het begin en aan het einde van dezelfde netwerk (UTP) kabel! 

Een passieve POE adapter zorgt er voor dat zowel stroom als netwerk (max. 100 Mbit) via dezelfde netwerkkabel kunnen. Aan het begin sluit u een adapter (CW-V2A voor één camera, of CW-V5A voor maximaal 4 camera's) aan op de passieve adapter, aan deze adapter zit ook een netwerkstekker die u in uw router of switch kunt stoppen. Aan de andere kant van de adapter kan een gewone UTP kabel worden aangesloten welke naar de camera gaat. 

Bij de camera plaats u het tweede deel van de passieve POE adapter, deze zorgt er weer voor dat de kabel zich opsplitst in een netwerkkabel (met enkel netwerksignaal, geen stroom) en een 12 volt stroomaansluiting, zoals die ook aan een adapter zit. 

Groot voordeel van deze manier van aansluiten is het centraal kunnen regelen van de voeding en slechts één kabel hoeven trekken voor een camera. Dat trekken van die kabel kan ook als nadeel gezien worden, de passieve POE adapter werkt namelijk niet via een computernetwerk. Het is natuurlijk wel mogelijk om de passieve adapter aan het begin op een ander punt op het netwerk aan te sluiten, dat hoeft niet perse in de buurt van de recorder. 


 De passieve POE adapter aan de kant van de camera. De passieve POE adapter aan de kant van het netwerk/de stroomadapter. 


Voeding door middel van een losse adapter

Als u de IP camera aansluit op het bestaande netwerk kan het gebruiken van een gewone voeding interessant zijn. Op die manier hoeft u geen kabels te trekken voor het aansluiten van de camera en is enkel een stopcontact voldoende. Een geschikte voeding voor één enkele camera is bijvoorbeeld de CW-V2A. Als u meerdere camera's aansluit dmv een splitter en een 12 volt verlengkabel, is een 5 ampere voeding (max. 4 camera's) vereist. 

- Situatie met één voeding op één camera op het bestaande netwerk
- Netwerkkabel vanaf de beveiligingscamera naar het bestaande netwerk (router of switch).
- Adapter (CW-V2A) vanaf de camera in het stopcontact. 

- Situatie met één voeding op meerdere camera's op het bestaande netwerk
- Netwerkkabel vanaf elke beveiligingscamera naar het bestaande netwerk (router of switch).
- Adapter (CW-V5A)in het stopcontact, met daaraan een splitter.
- Vanaf de splitter een 12volt verlengkabel naar de camera.