• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een HD IP camera aansluiten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aansluiten van een HD IP camera. Als eerste is het goed om te weten dat een camera een netwerkverbinding en stroom nodig heeft. Via PoE (Power over Ethernet) is het, indien de juiste apparatuur gebruikt wordt, mogelijk voeding en netwerk via dezelfde kabel aan te sluiten.

De beveiligingscamera's dienen zich binnen hetzelfde fysieke netwerk te bevinden als de recorder (NVR). Hoewel het in theorie mogelijk is beelden van IP camera's over het internet naar een recorder te sturen kan dit erg ten koste gaan van de beeldkwaliteit. 

Een HD IP camera voorzien van stroom

Er zijn verschillende manieren om een IP bewakingscamera te voorzien van stroom. Op deze pagina hebben we hier een uitgebreide uitleg over. Hieronder zullen we, indien noodzakelijk, de op die pagina uitgelegde methoden kort meenemen in het totaalplaatje. 

Mogelijkheden voor netwerkaansluiting

Aansluiting op het netwerk is noodzakelijk om het beeld van de IP camera op de recorder of telefoon te ontvangen. In feite geschiedt aansluiting altijd door een netwerkkabel (UTP) met RJ45 connectoren aan te sluiten op een switch of router, en op de camera. Het is echter mogelijk om het deel tussen beide aansluitingen op een andere manier te overbruggen, bijvoorbeeld draadloos of via een EoP (Ethernet over Power) adapter. 

Aansluiting dmv een gewone kabel

De meest eenvoudige manier is het aansluiten van de camera door middel van een standaard netwerkkabel (max. 100 meter). U sluit de camera dan aan op de router of switch en de camera. Een aparte adapter (eventueel met verlengkabel) wordt gebruikt om de camera van stroom te voorzien. 

Voordelen
- Eenvoudig aan te sluiten
- Gebruik van bestaande netwerk mogelijk

Nadelen
- Elke camera heeft een eigen stroompunt nodig

Voorbeeld

IP camera aansluiten, voorbeeld 1

In bovenstaand schema bevindt de recorder zich in ruimte A en de camera in ruimte B. Beide zijn aangesloten aan een 12 volt adapter ( 1 ). De camera is aangesloten op de switch waar ook de recorder aan zit. De switch kan eventueel verbonden worden met het internet ( 5 ). Groen is netwerkkabel (UTP), rood is een 12 volt kabel. 

Gebruikte materialen: Een CHD recorder inclusief adapter, een HD IP camera, een netwerkswitch, een adapter voor de camera( 1 ) en netwerkkabel

Een goed alternatief is aansluiten op een PoE switch. De extra voeding van de camera komt dan te vervallen, voeding en netwerk gaan dan vanuit de switch via de UTP kabel naar de IP camera. PoE apparatuur vindt u hier.   

Voorbeeld bij meerdere camera's


IP camera aansluiten, voorbeeld 2

In bovenstaand schema bevindt de recorder zich in ruimte A en de camera's in ruimte B. De recorder is aangesloten op een 12 volt adapter ( 1), de camera's zijn aangesloten op een 12 volt adapter met splitter ( 4 ). In ruimte B bevindt zich tevens een switch die zorgt voor extra netwerkpoorten in deze ruimte, en is verbonden met de switch in ruimte A. De switch in ruimte A kan eventueel verbonden worden met het internet ( 5 ). Groen is netwerkkabel (UTP), rood is een 12 volt kabel. 

Gebruikte materialen: Een CHD recorder inclusief adapter, een HD IP camera, twee netwerkswitches, een adapter voor de camera met splitter ( 4 ) en netwerkkabel
 

Aansluiting dmv een passieve POE injector

Het aansluiten met een passieve Power-Over-Ethernet injector kan interessant zijn als er geen stroompunt bij de camera aanwezig is, of als u de voeding van de camera's centraal wilt regelen (bijvoorbeeld ivm noodstroom). Meer over de Passieve POE methode leest u hier

Voordelen
- Voeding centraal geregeld, geen stroompunt bij de camera noodzakelijk
- Slechts 1 kabel naar de camera.
- Raltief voordelig omdat minder voedingen vereist zijn. 

Nadelen
- Kan niet via het bestaande netwerk, nieuwe kabel leggen noodzakelijk.

Voorbeeld

 
Hoe sluit ik een IP camera aan

In bovenstaand schema bevindt de recorder zich in ruimte A en de camera in ruimte B. Zowel stroom als netwerksignaal gaan via een passieve POE injector ( 3 ) via een extra UTP kabel die niet verbonden is met het netwerk. De camera krijgt voeding vanuit ruimte A, net als de recorder. Groen is netwerkkabel (UTP), rood is een 12 volt kabel, blauw is UTP kabel tussen 2 passieve POE injectors. 

Gebruikte materialen: Een CHD recorder inclusief adapter, een HD IP camera, een netwerkswitch, een adapter voor de camera( 1 ), een POE injector ( 3 ) en netwerkkabel

Aansluiting dmv een powerline adapter

Indien de stopcontacten in beide ruimten op dezelfde fase (niet perse dezelfde groep) in de meterkast zitten, kunt u ook een powerline adapter gebruiken. Meer uitleg over dit product vindt u op de productpagina. Het aansluiten via een powerline adapter is relatief prijzig, maar kan wel het aanleggen van kabels en boren van gaten voorkomen. 

Voordelen
- Bijzonder makkelijk aansluiten van netwerkverbindingen.
- Eenvoudig uit te breiden met extra powerline adapters.

Nadelen
- Relatief duur vergeleken met andere oplossingen.
- Werkt niet indien stopcontacten op een verschillende fase zitten, een verschillende groep is geen probleem.

Voorbeelden

 
IP camera en Powerline adapterIn bovenstaand schema bevindt de recorder zich in ruimte A en de camera in ruimte B. Beide zijn aangesloten aan een 12 volt adapter ( 1 ). De recorder en een powerline adapter ( 2 ) zijn aangesloten op de switch die eventueel ook met het internet verbonden kan worden ( 5 ). In ruimte B wordt de netwerkkabel van de powerline adapter aangesloten op de HD IP camera. Groen is netwerkkabel (UTP), rood is een 12 volt kabel. 

Gebruikte materialen: Een CHD recorder inclusief adapter, een HD IP camera, een netwerkswitch, een adapter voor de camera( 1 ), een powerline adapter set( 2 ) en netwerkkabel

IP camera en Ethernet over Power


In bovenstaand schema bevindt de recorder zich in ruimte A en de camera's in ruimte B. De recorder is aangesloten op een 12 volt adapter ( 1), de camera's zijn aangesloten op een 12 volt adapter met splitter ( 4 ). In ruimte B bevindt zich tevens een switch die zorgt voor extra netwerkpoorten in deze ruimte, en is verbonden door middel van een powerline adapter ( 2 ) met de switch in ruimte A. De switch in ruimte A kan eventueel verbonden worden met het internet ( 5 ). Groen is netwerkkabel (UTP), rood is een 12 volt kabel. 

Gebruikte materialen: Een CHD recorder inclusief adapter, een HD IP camera, twee netwerkswitches, een adapter voor de camera met splitter ( 4 ), een powerline adapter set ( 2 ) en netwerkkabel.