• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Doe-het-zelf installatie

De meest gestelde vraag is misschien wel "kan ik zelf bewakingscamera's installeren?". Het antwoord daarop is iets uitgebreider dan een simpele ja of nee.

Allereerst moeten we onderscheid maken tussen de verschillende soorten camerabewaking systemen die er zijn: Analoog, HD-CVI, HD-SDI en HD IP. Alle systemen zijn door de klant zelf aan te sluiten en te configureren. Afhankelijk van het gekozen systeem kan de benodigde technische kennis verschillen.

Kabels trekken en camera's ophangen

Ongeacht het gekozen systeem dient u bij doe-het-zelf installatie de camera's op te hangen met schroeven. Daarnaast hebben alle camera's een kabel (Coax/voeding, of zoals bij HD IP een netwerkkabel). Ongeacht het gekozen systemen is het dus van belang dat u weet hoe u kabels het beste kunt leggen, en hoe u beveiligingscamera's ophangt.

Al onze standaard analoge, HD-CVI en HD-SDI systemen zijn voorzien van kabels met connectoren, u hoeft dus zelf geen kabels te "maken". HD IP systemen gebruiken netwerkkabels, die kunt u eenvoudig meebestellen, of zelf op maat maken.

Analoog, HD-CVI en HD-SDI

Hoewel de beeldkwaliteit aanzienlijk verschilt tussen deze camerasystemen, is de manier van aansluiten nagenoeg gelijk. Vanaf elke camera loopt een combikabel naar de recorder. Een combikabel heeft 2 aansluitingen (video en stroom) en zorgt dus voor spanning bij de camera, en video naar de recorder.

Alle standaard analoge, HD-CVI en HD-SDI systemen zijn in feite plug-and-play. Dat wil dus zeggen dat, zodra alle kabels zijn aangesloten en het bewakingssysteem voorzien is van stroom, de recorder begint met opnemen van videobeelden.

Aansluiting op het netwerk, en meekijken via een smartphone of tablet vereist iets meer technische kennis. Uiteraard kunnen we hier kosteloos mee helpen op afstand als u contact met ons opneemt.

HD IP beveiligingscamera en complete camerabewaking systemen

Bij HD IP camera's en systemen is de techniek iets anders. Alle componenten (bewakingscamera's, recorders etc) worden aangesloten op het netwerk. Elke camera en elke recorder heeft een eigen, vast, uniek IP adres. Via het netwerk kan de recorder beelden van de HD IP bewakingscamera binnen halen, opnemen en weergeven. Het is ook mogelijk om beelden rechtstreeks van de camera te halen d.m.v. een PC of smartphone.

Een netwerk voor IP camera's opzetten

Het opzetten van een netwerk voor bewakingscamera's verschilt in feite niets met het netwerk waar computers gebruik van maken. Sterker nog, u kunt beide gewoon met elkaar combineren. Om netwerk camera's van stroom te voorzien kunt u een losse adapter gebruiken, maar vaak wordt gebruik gemaakt van zogenoemde PoE (Power over Ethernet) switches, deze switches voorzien de camera van stroom en netwerk via dezelfde kabel.

Zelf camerabewaking installeren

Het zelf installeren van camerabewaking is dus prima te doen. Afhankelijk van het gekozen systeem is enige kennis van netwerken/IP adressen vereist. Indien nodig kunnen we hier op afstand een korte uitleg over geven. Heeft u specifieke vragen voor- of achteraf, neem dan contact op met onze helpdesk.