• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Voordeelsets met 5.0 MegaPixel IP camera's

Kies hoeveel camera's je bij je 5 MegaPixel IP camera set wilt hebben. Een set is voordeliger dan losse producten omdat we je een korting geven op basis van het totaal aantal camera's. Koop je een grotere set, dan is je korting per camera hoger dan bij bijvoorbeeld een set met 1 camera.

Hoeveel IP camera's wil je in je cameraset?

IP camera resolutie

De resolutie is bij IP camera's voornamelijk bepalend voor de kwaliteit van de uiteindelijke opgenomen video. We maken bij onze 5 MegaPixel IP camera's gebruik van Sony beeldsensoren en lenzen van de hoogste kwaliteit. Dat neemt niet weg dat elke beeldsensor zijn limieten kent. Bij 5 MegaPixel camera's is de uiteindelijke resolutie 2592 x 1944 pixels. Dat is bijna 2.5 keer zo groot als 1080p full HD.

Is een hogere resolutie noodzakelijk?

Niet altijd, maar het vergroot de kans op herkenning wel aanzienlijk. Hetzelfde beeld is bij 5 MP namelijk 2.5 keer groter, er zijn dus 2.5 keer zoveel details te zien in de video. Als het beeld groter is zie je dus meer details, als je meer details kunt zien is de kans op een bruikbare video aanzienlijk groter.

Aantal frames per seconde

Naast de resolutie van 5 MegaPixel is ook het aantal frames per seconde (FPS), oftewel beelden per seconde, belangrijk. Veel goedkope modellen beschikken over een lager aantal FPS, daardoor zijn beelden waar objecten bewegen vaak waziger dan nodig is. De 5 MegaPixel camera's in onze sets zijn allemaal geschikt voor 30 FPS, oftewel 30 frames per seconde. Dat voor camerabewaking voldoende.

Sony beeldsensor

Alle 5 MegaPixel IP camera's zijn voorzien van een haarscherpe Sony beeldsensor. In tegenstelling tot andere (merkloze) beeldsensoren bieden de Sony beeldsensoren verreweg het beste beeld en de beste kleuren voor een 5 megapixel resolutie.

Naast de beeldsensor zorgt ook de zeer fijngeslepen HD lens voor een zeer goede weergave van het beeld. De kleuren worden hier zonder vervorming doorgelaten.

Combineren met 1080p en 4K UHD mogelijk!

Misschien wil je helemaal niet op al je locaties 5 MegaPixel camera's hangen, maar is het handiger om ook een aantal goedkopere 1080p camera's op te hangen en op de meest zinvolle locaties een 4K UHD camera. Je kunt de producten in ons assortiment wel combineren, maar de volgende punten zijn belangrijk:

  • Je kunt met een 4K UHD recorder ook 5 MegaPixel en 1080p full HD opnemen.
  • Met een 5 MegaPixel recorder kun je wel 1080p full HD opnemen, maar geen 4K UHD.
  • Met een 1080p recorder kun je alleen 1080p full HD opnemen, geen 5 of 8 MegaPixel.