Tutorial: Gebruikersbeheer CW recorders (DVR)

  • Geplaatst op
  • Door CCTVwinkel.be

Het is bij CW recorders mogelijk meerdere gebruikers met verschillende permissies aan te maken. In deze tutorial leggen we uit hoe dat werkt, en wat de mogelijkheden zijn.

Gebruikersbeheer openen

Login op de recorder, klik op "config" en vervolgens op "users". Alle hieronder uitgelegde functies staan in dit scherm. 

Een gebruiker toevoegen

Een gebruiker toevoegen kan door onderaan op "Add" te klikken. Vul vervolgens de volgende gegevens in:

- User name: De gebruikersnaam van de nieuwe gebruiker (moet uniek zijn)
- Password: Een eventueel wachtwoord voor de nieuwe gebruiker
- User type: Guest (er kan slechts 1 administrator zijn)
- Binding PC MAc Address: Optioneel, een MAC adres van de computer, zodat alleen vanaf daar kan worden ingelogd.

In het Tabblad Authority kunt u de nieuwe gebruiker functies toewijzen, zoals bijvoorbeeld het bekijken of terugkijken van beelden. 

Een gebruiker wijzigen

Om een gebruiker te wijzigen (bijvoorbeeld een andere gebruikersnaam of andere rechten) klikt u eerst op de betreffende gebruiker en vervolgens op "Setup". In het venster dat dan verschijnt kunt u dezelfde opties wijzigen als hierboven behandeld. 

Een wachtwoord wijzigen

Als u het wachtwoord van een gebruiker wilt wijzigen klikt u eerst weer op de betreffende gebruiker en vervolgens op "Password".In het venster dat dan verschijnt vult u eerst het oude wachtwoord in (indien aanwezig) en vervolgens twee maal het nieuwe wachtwoord. Als u op Ok geklikt heeft is het wachtwoord gewijzigd. 

Gebruiker verwijderen

Als u een gebruiker wilt verwijderen klikt u op de betreffende gebruiker en vervolgens onderaan op "Delete". Na het op "Ok" klikken is de gebruiker definitief verwijdert. 

U keert terug naar het hoofdmenu door op "Exit" te klikken.