Wat zijn de voordelen van kabels op rol?

Voor het aansluiten van beveiligingscamera's in en om het huis, winkel of pand hebt u kabels nodig. Er zijn veel voordelen van kabels op rol. Die bespreken we hieronder met u.

Eenvoudig kabels leggen

Met kabel op rol is het veel eenvoudiger om kabels te leggen. U meet het aantal meters kabel dat u nodig hebt en knipt de kabel op lengte, of u trekt de kabel rechtstreeks vanuit de doos of haspel naar de bewakingscamera. De kabels zijn zo op een rol gelegd, dat ze makkelijk afrolbaar zijn, zonder dat de kabel gaat 'springen' of de kabel in elkaar verstrikt raakt. Overigens moet u er voor waken dat u de kabel met een scherp mesje of kniptang afkort. Bij voorkeur recht. Daarmee voorkomt u dat de kabel aan de binnenzijde beschadigd.

 

Altijd de juiste lengte

U kunt zelf bepalen hoeveel meter kabel u nodig hebt. Dat is het grote voordeel van een kabel op rol. U komt nooit te kort. Daarnaast zijn kabels met een vaste kern sterker dan kabels zonder vaste kern. De kabel op een rol is van de buitenkant voorzien van een sterk, kunststof omhulsel. Ze zijn flexibel en hiermee voorkomt u breuken, mocht u toch wat kracht nodig hebben om de kabels te leggen. De aders binnenin de omhulsel zijn in de meeste gevallen (afhankelijk van het type kabel) gevlochten. Uw kabel is dankzij dat extra stevig. Kabels op rol hebben nog geen stekkeraansluiting. U zult dus zelf in elk geval 2 modulaire stekkers moeten aanschaffen en die kunt u zelf gewoon op de kabel aansluiten.

 

Zo min mogelijk verlies

Hebt u maar een beetje kabel nodig, om bijvoorbeeld uw beveiligingscamera aan te sluiten? Doorgaans worden kabels alleen in vaste lengtes aangeboden. Hebt u maar een beetje kabel nodig, dan betaalt u dus voor het teveel aan kabel wat overblijft. Door een kabel op rol te kopen, kunt u altijd precies de hoeveel meters zelf berekenen. Zo verspilt u niets. Daarnaast is het ook gewoon handig om altijd extra kabel achter de hand te hebben, bijvoorbeeld wanneer een bestaande kabel die u hebt aangelegd beschadigd, of wanneer u achteraf toch meerdere camera's wilt ophangen.

Kabel op rol