Wat is een PTZ camera - Pan Tilt Zoom camera

Een PTZ Camera, of ook wel PTZ IP camera genoemd indien het een netwerk camera betreft. Dit is een op afstand bestuurbare camera waarmee de bestuurder op afstand kan in- en uitzoomen, draaien en kantelen.

Klik hier om direct ons assortiment PTZ camera's te bekijken!


PTZ is een afkorting voor 'Pan, Tilt en Zoom'. De camera kan men via een DVR, joystick, of PC besturen. De besturing kan ook via een tablet of smartphone gebeuren indien de app en de PTZ camera dit ondersteunen.

PTZ camera's beschikken over optische zoom. Met optische zoom kunt u op afstand personen of objecten nauwkeuriger bekijken door in te zoomen. Bij optische zoom treedt er bij het inzoomen geen verlies van beeldkwaliteit op. PTZ camera's worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Het is gemakkelijk om bij verdachte omstandigheden een goed beeld te krijgen van een situatie. Met deze beweegbare camera's hebt u een breed gezichtsveld. Toepassingen zijn o.a. op agrarische bedrijven, op evenementen.

Wat kost een PTZ camera?

De prijzen van PTZ camera's variëren, één en ander is namelijk afhankelijk van de gebruikte
chniek en de beeldkwaliteit. Analoge PTZ camera's zijn voordeliger dan PTZ IP camera's met een 1080p HD beeldsensor. Alle PTZ camera's en hun prijzen vindt u op de pagina "PTZ camera's" in onze webshop.
 

Soorten PTZ camera's

Net zoals met vrijwel elke beveiligingscamera het geval is, zijn er verschillende typen PTZ camera's waaruit u kunt kiezen. De ene is geschikt voor binnengebruik, de ander kunt u weer buiten gebruiken. Daarnaast zijn er ook camera's met nachtzicht of typen die de beelden via het netwerk verzenden. Handig zijn ook de camera's die op een bewegingssensor werken. Wat uw wensen ook zijn, er is altijd wel een camera die daaraan voldoet. U kunt de PTZ camera's in onze showroom komen bekijken, één van onze experts kan u uiteraard adviseren.