Wat is de beste positie voor een beveiligingscamera?

Doel bij het ophangen van bewakingscamera's is om met zo min mogelijk camera's zo veel mogelijk duidelijk in beeld te brengen. Het is daarom belangrijk om voor elke camera de meest ideale positie te bepalen.

De beste positie

Elke beveiligingscamera heeft natuurlijk een andere locatie en functie, daarom is er niet één ideale positie. Binnen is het vaak verstandig om bewakingscamera's in een hoek van de ruimte te hangen. Hierdoor wordt vaak het grootste deel van de ruimte in beeld gebracht, maar het kan natuurlijk zo zijn dat een beveiligingscamera bij bijvoorbeeld een ingang beter recht voor de ingang kan hangen. Houdt binnen ook rekening met obstakels, bijvoorbeeld palen, opendraaiende deuren, en wachtende/lopende mensen. 

Buiten dient u rekening te houden met bomen en planten (ook in de toekomst, ze groeien). Tegenlicht van bijvoorbeeld zon en buitenlampen, maar ook eventuele bereikbaarheid door vandalen kan een rol spelen. 

De ideale hoogte voor een beveiligingscamera

We hebben al eerder een blog geschreven over de beste hoogte voor een beveiligingscamera. Deze kunt u hier vinden. De beste hoogte wordt ook bepaald door het doel van de bewakingscamera en de mogelijkheden die er zijn. 

Aansluiten van een bewakingscamera

Ook het aansluiten van een bewakingscamera en het leggen van kabels er naar toe kan bepalen waar de camera uiteindelijk komt te hangen. Het goed wegwerken van bekabeling is immers belangrijk voor de veiligheid van het gehele systeem. 

Heeft u vragen, of wilt u vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op. We leggen u graag de mogelijkheden per e-mail of telefoon uit.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »