Voordelen van HD-CVI camera's

HD-CVI bewakingscamera's zijn momenteel erg in trek. Dit type bewakingscamera maakt HD beelden maar is desondanks toch betaalbaarder dan bijvoorbeeld HD-SDI of HD IP.

Het videosignaal is een geupgrade analoog signaal en gaat over de coax. In feite is dit nieuwe systeem op een ouder, namelijk analoog, systeem gebaseerd maar geheel in een nieuw jasje gestoken en volgens de normen van deze tijd. Het beeld is aanzienlijk verbeterd, het aantal beeldlijnen is dermate verhoogd dat een HD resolutie haalbaar is. Het resultaat: Haarscherpe beelden in 720p HD. Dit nieuwe systeem is niet met andere systemen uitwisselbaar, u hebt dan ook een recorder nodig die bij dit systeem past. HD-CVI camera's worden nogal eens vergeleken met bijvoorbeeld HD-SDI camera's, terwijl het toch echt twee totaal verschillende systemen zijn. Want HD-SDI systemen leveren digitale beelden en HD-CVI niet.

 

Voordelen HDCVI op een rij

- HD-CVI is een analoge manier van beelden maken maar toch in HD.
- Het is doorgaans betaalbaarder dan andere HD systemen.
- Scherper beeld dan analoog, zeker 's nachts, maar ook overdag.
- De mogelijkheden zijn nagenoeg hetzelfde als met duurdere systemen.
- Eenvoudig te installeren, HD-CVI is plug-and-play.
- Ook mogelijk om over een langere afstand te communiceren met een coaxkabel.
 

Analoog of toch digitaal?

Het voordeel van het gebruik van digitale bewakingscamerasystemen mag duidelijk zijn. De beelden zijn over het algemeen scherper dan analoge systemen en het gebruik is ook eenvoudiger. Daarom is het geen vreemde gedachte om voor een HD-CVI camera te kiezen. Deze systemen zijn, in vergelijking met bijvoorbeeld HD-SDI en IP camera's, goedkoop maar de camera's leveren toch HD beelden. Daarnaast kunt u hiermee, mits u over een goede kabel beschikt, over lange afstanden werken. De installatie van deze beveiligingscamera's is daarnaast eenvoudig. HD-CVI is in feite een prima tussenoplossing en uiteindelijk draait het toch om de beelden. Als u uw object(en) wilt beveiligen met een bewakingscamera, maar liever niet teveel uitgeeft en toch kwaliteit wilt, dan zijn deze camera systemen een prima optie.


HD-CVI logo