Voeding van een bewakingscamera

  • Geplaatst op
  • Door CCTVwinkel.be

Alle bewakingscamera's die u bij ons worden gevoed door een 12 volt voeding. Ook bewakingscamera's van andere leveranciers maken doorgaans gebruik van een 12 volt voeding.

Dit voltage voldoet dus voor bijna alle beveiligingscamera's. Wanneer u meerdere camera's op een voeding wilt aansluiten, dan kunt u gebruik maken van een splitter. Let er speciaal op dat de camera's in totaal niet meer stroom (milliampere) nodig hebben dan de voeding aan kan.  

De termen A en mA

Het aantal volt (de spanning dus) is dus belangrijk, maar de stroomsterkte is ook net zo belangrijk. De stroomsterkte wordt ook wel aangeduid met 'A' van Ampere. U kunt er vanuit gaan dat de doorsnee bewakingscamera niet meer dan 0.5-1.5 Ampere gebruikt. Bijna altijd wordt wel aangegeven wat de hoeveelheid stroom is die noodzakelijk is. Dit staat op de verpakking en/of op de bewakingscamera zelf. 1 Ampere staat voor 1000 mA. Dus 2A staat voor 2000 mA, en zo verder.

 

Voedingen leveren op den duur minder stroom

Net zoals met accu's van laptops en telefoons het geval is, worden ook voedingen op den duur minder efficient en leveren ze minder stroom. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Het is daarom verstandig om een voeding te nemen die meer stroom kan leveran dan noodzakelijk. De meeste voedingen zijn ook in staat meer stroom te leveren dan volgens de specificaties mogelijk is. Heeft u 1000 mA nodig, kies dan bij voorkeur voor een 2000 mA voeding. Mocht de bewakingscamera iets meer dan 1000 mA nodig hebben, en de voeding op termijn iets minder gaan leveren dan waar hij voor gemaakt is, zorgt dit niet voor overbelasting.