Uw auto bewaken met een bewakingscamera

Uw auto bewaken met een bewakingscamera kan een erg doeltreffende manier zijn om vandalen tegen te houden, of op te sporen.

De meeste auto's zijn vanaf de openbare weg bereikbaar, vaak staan ze zelfs direct aan de weg waardoor het voor voorbij fietsende jeugd wel erg makkelijk is om een spiegeltje te raken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw auto per ongeluk geraakt wordt door een voorbijrijdend voertuig, of een omgewaaide container. 

Doel van de bewakingscamera

Een beveiligingscamera werkt preventief, vandalen kiezen liever een auto waar geen bewaking aanwezig is. Daarnaast kan het helpen in de opsporing. Als u de beelden met een recorder opneemt kunt u eenvoudig zien wie iets gedaan heeft en wat er gebeurd is. Was het de gemeente reiniging die een container tegen uw auto liet vallen, of toch die voorbijrijdende fietser die even de controle verloor. De bewakingscamera biedt uitkomst! 

Camerabewaking kenbaar maken

Het is van belang dat u aanwezige bewakingscamera's goed kenbaar maakt. Het helpt niet alleen preventief (want, voorkomen blijft altijd beter dan genezen), maar zorgt er ook voor dat beelden op een wettige manier verkregen zijn. 

Bewakingscamera op de openbare weg

In een eerdere blogpost hebben we dit onderwerp uitgebreid behandeld. U leest hier of en waar u een bewakingscamera mag plaatsen. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met uw gemeente en vraag naar de Algemene Plaatselijke Verordening.