Tip: Kies een camerabewaking recorder met meer kanalen

Een veel gehoord probleem is het niet kunnen aansluiten van extra beveiligingscamera aan de recorder. Het kan daarom verstandig zijn vooraf al een recorder met extra kanalen te kopen.

Wat zijn "kanalen" bij een recorder?

Op elk kanaal kunt u één beveiligingscamera aansluiten. Bij analoge en HD-SDI recorders is het aantal kanalen gelijk aan het aantal ingangen aan de achterkant, elk kanaal heeft zijn eigen aansluiting voor een bewakingscamera. Bij een NVR (netwerk video recorder) is enkel een netwerkaansluiting aanwezig, toch is ook hier een maximum aantal kanalen aanwezig. 

Kanalen uitbreiden

Als u meer beveiligingscamera's wilt aansluiten dient u een recorder aan te schaffen met evenveel kanalen als aan te sluiten bewakingscamera's. Het is dus niet mogelijk om een kanaal uit te breiden of te splitsen. Als u in de toekomst van plan bent extra beveiligingscamera's aan te sluiten is het verstandig om vooraf een recorder met extra kanalen te nemen. 

Extra bijkomende voordelen

Soms zijn er meer voordelen, gaat u bijvoorbeeld van een 4 kanaals naar een 8 kanaals recorder, dan zit hier ook een grotere harde schijf in. Meer opslag ruimte betekend ook meer beelden opslaan. Voor een relatief klein bedrag bent u dus voorbereid op de toekomst en heeft u meer beelden in uw bezit.