Stickers camerabewaking & camerabewaking borden

Al eerder schreven we een bericht over de regels omtrent het plaatsen van beveiligingscamera's. In dat bericht gingen we al even in op de noodzaak van het aankondigen van camerabewaking, bijvoorbeeld door het plakken van een sticker, of het plaatsen van een bord.

Hoe groot moet een sticker of bord zijn?

We verkopen ze in verschillende maten, van klein tot groot. De overheid heeft niet bepaald hoe groot een camerabewaking sticker moet zijn, wel staat aangegeven dat mensen geïnformeerd moeten zijn voordat zij in beeld zijn. Als een bord of sticker op enige afstand hangt kan het verstandig zijn een iets groter model te kiezen. Een sticker van 20x30 cm op de winkeldeur om camera's in de winkel aan te kondigen is dan weer niet nodig. 

Preventieve werking

Het kan echter wel interessant zijn om een groter camerabewaking bord te plaatsen dan strikt noodzakelijk. De preventieve werking is één van de voordelen van camerabewaking en dus van het goed/duidelijk aankondigen van bewakingscamera's. Een groter bord of een grotere sticker voor camerabewaking is van grotere afstand te zien en kan daardoor de indrukken wekken dat ook rondom het bord al gefilmd wordt. 

Andere benamingen

Het komt voor dat mensen of bedrijven dergelijke stickers anders noemen. Doorgaans kunt u er van uit gaan dat een camerabewaking sticker hetzelfde is als een camerabeveiliging sticker, bewakingscamera sticker of camera sticker.