Recorders voor bewakingscamera's

  • Geplaatst op
  • Door CCTVwinkel.be

Een camerabewaking set bestaat uit beveiligingscamera’s met een bijpassende recorder. Afhankelijk van het type camerasysteem noemen we een recorder een DVR, CVR of NVR. In deze blogpost gaan we dieper in op de functie van de recorder.

Een recorder is een apparaat met daarin een opslagmedium (meestal een harde schijf) voor het opnemen van camera beveiliging beelden. Ieder soort camera beveiliging systeem heeft zijn eigen type recorder, maar er zijn ook recorders die meerdere types ondersteunen.

Opname duur van recorders

De opnameduur bij camerabewaking recorders is sterk afhankelijk van een aantal zaken, namelijk:

- Het type systeem
HD camera's (HD-CVI, HD-SDI of IP camera) gebruiken meer megabyte opslag per minuut dan analoge of HD-CVI camera's

- Het aantal camera's
Als u 6 camera's aansluit kunt u beelden langer bewaren dan wanneer u op dezelfde recorder 8 bewakingscamera's aansluit 

- Hoeveelheid details
Camerabeelden met veel beweging en/of veel details gebruiken meer Megabyte opslag per minuut dan beelden waarop relatief weinig gebeurd.

- Kleuren
Eigenlijk een onderdeel van bovenstaande, maar bewakingscamera's die veel in kleur filmen, of veel kleuren filmen, gebruiken meer opslagruimte. Is uw pand bijvoorbeeld 24x7 verlicht, dan zullen ook 's nachts beelden in kleur worden opgenomen.

- Opslagruimte
De hoeveelheid opslagruimte, oftewel de grootte van de harde schijf is uiteraard van groot belang. Een harde schijf van 1000 GB slaat nou eenmaal minder beelden op dan een harde schijf van 2000 GB.


Recorder voor IP camera's

Bij IP camera's maken we gebruik van een NVR, oftewel Netwerk Video Recorder. Een NVR heeft, in tegenstelling tot alle andere type recorders, enkel een netwerkaansluiting nodig voor het verbinden met de camera's. De NVR download de beelden via het netwerk rechtstreeks vanaf de IP camera. Direct aansluiten op de NVR is dus niet noodzakelijk, maar wel mogelijk. De CHD-NVR04-P heeft bijvoorbeeld 4 PoE poorten die aangesloten IP camera's van stroom en netwerk voorzien.

Recorder voor HD-SDI systemen

Voor HD-SDI bewakingscamera's gebruiken we een DVR (Digitale Video Recorder). Bij HD-SDI worden alle camera's door middel van een coaxkabel verbonden met de recorder. Via de recorder kunt u ook beveiligingsbeelden downloaden en live meekijken met een computer of telefoon.

Beelden opnemen van analoge bewakingscamera's

Ook bij analoge bewakingscamera's spreken we van een Digitale Video Recorder (DVR). Net als bij HD-SDI zijn alle camera's verbonden door middel van een coaxkabel, of middels een UTP kabel m.b.v. een video balun. De DVR zet analoge beelden om in een digitaal bestand en zorgt ervoor dat u live kunt meekijken of op telefoon. Ook downloaden met een computer is geen enkel probleem.

Recorder geschikt voor HD-CVI bewakingscamera's

Bij HD-CVI systemen spreken we van een CVR, hoewel soms ook gewoon de term DVR gebruikt wordt. Daarnaast zijn er varianten van de CVR, namelijk de Hybrid CVR en de Tribrid CVR. Deze recorders zijn niet alleen geschikt voor HD-CVI bewakingscamera's, maar ook bijvoorbeeld voor Analoge camera's en IP camera's. HD-CVI camera's worden, net als analoge camera's aangesloten met een coaxkabel, of een UTP kabel voorzien van een video balun.