Montage tips: IP camera buiten

  • Geplaatst op
  • Door CCTVwinkel.be
  • Geplaatst in buiten, ip camera

Waar moet u op letten, wat is handig en wat juist niet? Gaat u bewakingscamera's buiten plaatsen, lees dan even deze blogpost.

Een IP camera buiten, of een andere beveiligingscamera buiten ophangen vereist niet echt andere handelingen dan het plaatsen van een camera binnen. Er zijn echter wel enkele dingen waar u rekening mee moet houden.

IP camera buiten

Een gat door de muur boren

Het mooiste is natuurlijk als buiten geen enkele kabel zichtbaar is. Een gat voor de kabel moet dan door de muur naar binnen. Let wel op dat u aan de binnenkant voldoende mogelijkheid heeft om de kabel weg te werken.

Boor een gat altijd schuin omhoog, dat voorkomt het naar binnenlopen van regenwater. Voor de zekerheid is het dichtkitten van het gat na het plaatsen en testen van de bewakingscamera aan te raden.

IP camera's maar ook andere beveiligingscamera's hebben stekkers voor het aansluiten van de kabel of kabels. Het is natuurlijk het mooiste als deze weggewerkt zijn. Bij een spouwmuur (in feite een dubbele muur) kan dit relatief eenvoudig door de aansluitkabel aan de binnenzijde naar buiten te brengen, daar een groter gat te boren en de connectoren in door dit grotere gat terug de spouw (de ruimte tussen beide muren) in te duwen.

De beveiligingscamera monteren

Gebruik buiten altijd RVS (Roest Vast Staal) schroeven. Ook onder een afdak of dakrand. Roest heeft een nadelige invloed op alle materialen waar het mee in aanraking komt. Het metaal van de beveiligingscamera kan beschadigen, het hout of plug waar de schroef in zit kan beschadigen en de schroef kan na verloop van tijd "bruin water" afgeven waardoor bruine strepen op de muur kunnen ontstaan. Gebruik daarom dus altijd RVS schroeven, niet alleen voor beveiligingscamera's die in de directe regen hangen, maar ook op andere vochtige locaties.

De hoogte van een IP camera buiten

Een bewakingscamera buiten moet niet te hoog, maar ook zeker niet te laag hangen. Het liefst net buiten het bereik van vandalen, maar niet veel hoger dan circa 3 meter ivm gezichtsherkenning. Natuurlijk spelen ook andere factoren een rol bij het bepalen van de juiste hoogte. Als u de kabel door de muur naar binnen boort moet deze wel op een logische plaats uitkomen. Het kan in dat geval handiger zijn de camera wat hoger of lager te hangen.