Kun je een dummy camera herkennen?

Een dummy camera of nep camera lijkt op een bewakingscamera maar hiermee kunt u geen beelden opnemen. Sommige mensen kiezen voor dummy camera's in plaats van een echte bewakingscamera. Ondanks dat u met een dummy camera niets kunt, kan het wel preventief werken en mensen afschrikken.

Maar kun je een dummy camera herkennen? Een relevante vraag, aangezien dergelijke camera's wel enig nut moeten hebben natuurlijk.

 

Waarom voor een dummy camera kiezen?

Een goede dummy camera is relatief goedkoop. De meeste dummy camera's kosten hooguit een paar tientjes en zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Let wel op dat een dummy camera niet "te nep" gaat lijken. Echte bewakingscamera's hebben bijvoorbeeld zelden een knipperend rood lampje, dummy camera's hebben dat vaak wel. Het lampje kunt u uitschakelen door de batterijen te verwijderen.

 

Laat de nep camera aansluiten

Let er ook op dat het moet lijken alsof de camera is aangesloten. Een kabel moet het liefst zichtbaar verdwijnen in een muur, zodat het lijkt alsof hij is aangesloten. Een doorgewinterde dief zal doorgaans een nep camera wel onderscheiden van een echte camera. Echter zijn namaak bewakingscamera's voor een leek nauwelijks van echt te onderscheiden. Brute overvallers zult u er niet mee buiten de deur houden, maar iemand die een tube tandpasta komt stelen is daarin vaak toch iets minder bedreven.

 

Combineren

Wilt u geld besparen? U kunt er dan ook voor kiezen om echte camera's te combineren met dummy camera's. Hang uiteraard de echte bewakingscamera's op, op de plekken waar ze het meest noodzakelijk zijn en tot hun recht komen. De dummy camera's kunt u dan eevoudig tussen de echte camera's hangen.