Full HD camerabewaking, de voordelen en nadelen

1080p full HD beveiligingscamera's bieden grote voordelen ten opzichte van analoge standaard bewakingscamera's, maar hoeven niet altijd een betere optie te zijn.

We kennen twee soorten full HD camera's, namelijk HD-SDI beveiligingscamera's en HD IP camera's. Beide 1080p full HD, maar met een andere techniek. We zullen in deze blog niet verder ingaan op de verschillen tussen beide types. 

De voordelen

Één van de grote voordelen van full HD camera's is de resolutie. 1920x1080 pixels is aanzienlijk meer dan het hoogst haalbare bij analoge camera's (960x576). Grof geschat circa 4 x groter. Het beeld is aanzienlijk scherper en biedt ook bij nachtzicht beter en helderder beeld dan een standaard analoge beveiligingscamera

Het aansluiten via het netwerk bij HD IP camera's kan ook als voordeel gezien worden, maar ook als nadeel. 

De nadelen

De hogere aanschafprijs kan een nadeel zijn bij het kiezen van een nieuwe beveiligingscamera, maar qua beeldkwaliteit kunnen we er niet eentje vinden. Zoals net gezegd kan het aansluiten via een netwerk ook een nadeel, of juist een voordeel zijn. 

De uiteindelijke keuze

De uiteindelijke keuze is gebaseerd op een combinatie van eigenschappen en prijs. Zijn de voordelen van HD bewakingscamera's wel voordelen voor uw pand? Het is heel goed mogelijk dat standaard analoge camera's voldoen aan de eisen die u stelt, en de hogere aanschafprijs van HD camera's niet zinvol is in uw situatie. 

We geven u graag vrijblijvend advies om in uw situatie tot de juiste keuze te komen.