Een plug&play beveilgingscamera set installeren

Al onze standaard analoge beveiligingscamera sets en HD-SDI sets zijn plug&play, maar wat houdt dat eigenlijk in?

Eenvoudig aansluiten

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het aansluiten van de kabels relatief eenvoudig is. We zeggen wel eens, wie een TV kan aansluiten kan ook een bewakingscamera aansluiten, en zo is het ook. De camera's hebben 2 (of bij HD-SDI 3) aansluitingen waarvan er 2 gebruikt worden. Bij standaard analoge camera's zijn dat de voeding en de video kabel, bij HD-SDI zijn dat eveneens de voeding, en de groene videokabel (de gele kabel geeft een analoog signaal af). 

Alle kabels in het pakket zijn voorzien van connectoren en passen moeiteloos op de aansluitpunten van de beveiligingscamera's, voeding en recorder. U hoeft dus geen kabels te "maken" of connectoren ergens op te zetten. Komt u er niet helemaal uit, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, we helpen u graag verder. 

Basis instellingen en beginnen met opnemen

Voordat we een beveiligingscamera set naar u toesturen zetten we de basis instellingen goed. Dat betekend dat de tijd klopt, de harde schijf geformatteerd is en de beelden van aangesloten camera's worden opgenomen in de hoogst mogelijke resolutie zodra de beveiligingscamera's zijn aangesloten. 

Zodra u alles kabels heeft aangesloten en de recorder van stroom heeft voorzien begint deze met het opnemen van camerabeelden. Plug&play, of eigenlijk plug&record dus. 

Andere functies instellen

Iedereen heeft andere wensen en eisen aan een camerabewaking set. Mocht het zo zijn dat u bijvoorbeeld mee wilt kijken via een PC, smartphone of tablet, dan dient u de netwerkinstellingen te controleren en eventueel aan te passen. De recorder dient dan tevens te worden aangesloten op het netwerk. Deze instellingen kunnen wij vooraf helaas niet voor u doen, elke modem/router heeft andere instellingen en het is onmogelijk om deze, zonder verdere gegevens, voor verzending van uw bestelling in te stellen. 

Mocht het instellen niet lukken, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We bieden gratis hulp op afstand voor alle klanten.