Een IP camera set kopen

Op zoek naar een IP camera set? Lees deze weblog post voor meer informatie.

Een IP camera set bestaat uit één of meerdere IP camera's en een recorder. Voor het aansluiten van IP camera's is een netwerkverbinding en voeding nodig. In deze blogpost behandelen we alle benodigdheden voor een werkende IP camera set.

Voeding van IP camera's

Voeding middels PoE
Bij al onze voordeelsets is staandaard geen voeding meegeleverd. Voor het voeden van een IP camera zijn namelijk meerdere mogelijkheden. Voeding via Power over Ethernet, oftewel PoE is het meest eenvoudig en vaak ook het meest voordelig. Zowel voeding als netwerk kunnen bij PoE via dezelfde UTP kabel. 

Voeding via adapter
IP camera's kunnen ook voeding krijgen van een losse 12 volt adapter. Dat is meestal voordeliger als u slechts één of twee IP camera's wilt aansluiten. Let wel op dat u een IP camera slechts op één manier van voeding voorziet, dus geen voeding via PoE en een 12 volt adapter.


Een recorder (NVR) kiezen

We hebben recorders met PoE en recorders zonder PoE. Modellen met PoE zijn leverbaar met 4 en 8 kanalen, recorders zonder PoE zijn beschikbaar met 4, 8, 16 en 24 kanalen. Als u kiest voor een model zonder PoE kunt u deze rechtstreeks aansluiten op de router of switch, de IP camera's moeten dan ook worden aangesloten op de router of switch. Bij recorders met PoE poorten kunt u de IP camera's rechtstreeks op de recorder aansluiten.

Alle pakketten worden standaard geleverd met een recorder zonder PoE poorten. Pakketten t/m 4 camera's worden geleverd met een 4 kanaals NVR, pakketten met 6 of 8 camera's met een 8 kanaals recorder en overige pakketten met een 16 kanaals NVR.

Kabels voor IP camera's

Om IP camera's aan te sluiten is netwerkkabel nodig. UTP cat 5e voldoet doorgaans prima. Het kan echter verstandig zijn om, bij veel storingsbronnen, SFTP kabel te gebruiken. Ook netwerkkabels van een hogere categorie, bijvoorbeeld cat 6, kunnen natuurlijk geen kwaad. Kabels zijn leverbaar als standaard kabel, inclusief connectoren, maar ook als kabel op rol. Zorg er voor dat kabels altijd lang genoeg zijn.

De IP camera kiezen

Wellicht de belangrijkste keuze: welke IP camera gaat u gebruiken. Standaard bieden we 1 model per set, maar wilt u 2 soorten, bijvoorbeeld een ander model IP camera buiten dan binnen, dan is dat geen enkel probleem. De keuze bij een IP camera kopen is gebasseerd op kleur, infrarood nachtzicht, lens, resolutie etc. In onze andere weblogs vindt u hoe u het beste een IP camera kiest.