Een bewakingscamera bij de voordeur?

Het komt helaas steeds vaker voor dat er 's avonds, maar ook overdag, overvallers aanbellen en (met geweld) naar binnen dringen zodra u de deur opent. Een ketting op de deur helpt in sommige gevallen, maar vaak begeeft deze het onder het geweld waarmee de deur wordt open geduwd.

Een bewakingscamera bij de voordeur plaatsen

Een deurspion is leuk, maar in het donker ziet u nog steeds niets, daarnaast kan iemand simpelweg naast de deur gaan staan. Een eventuele tweede overvaller ziet u op deze manier ook niet staan. 

Met een beveiligingscamera bij de voordeur, aan de buitenkant uiteraard, kunt u binnen op een monitor, of op uw telefoon, eenvoudig zien wie en hoeveel personen zich bij de deur bevinden. Daarnaast ziet u, anders dan bij een deurspion, ook of ze iets in hun handen hebben, of op de grond hebben staan (een tas, of knuppel bijvoorbeeld). 

Voor mensen die slecht ter been zijn

Ook voor mensen die slecht ter been zijn kan een bewakingscamera bij de voordeur uitkomst bieden. U kunt vanuit uw stoel/bed op een losse monitor, of bijvoorbeeld uw TV, telefoon of tablet kijken wie voor de deur staat. 

Benodigdheden

Voor een beveiligingscamera bij de voordeur heeft u geen recorder nodig als u deze beelden alleen op een monitor wilt bekijken. Een bewakingscamera, kabel, voeding en monitor volstaan dan. Wilt u de beelden ook op uw telefoon bekijken, dan is een recorder, die het analoge signaal omzet naar een digitaal signaal, opslaat, en de mogelijkheid biedt mee te kijken via een PC, telefoon of tablet, noodzakelijk. Een complete camerabewaking set is dan aan te raden.