Camerabewaking bij een huis

Hoewel we er al een pagina aan gewijd hebben bij onze keuzehulp (zie keuzehulp: camerabewaking in een huis) krijgen we er regelmatig vragen over, daarom gaan we in deze blogpost dieper in op het plaatsen van camera's bij een huis.

Camerabeveiliging thuis

Daar waar we vroeger voor gek werden verklaard als we iemand vertelden dat er thuis camera's hangen, vragen ze nu meestal hoe dat werkt en wat het kost. Camerabeveiliging bij een huis zien we tegenwoordig steeds vaker, en helaas blijkt het ook steeds vaker echt nodig te zijn. 

Hoeveel camera's heb ik nodig?

Als eerste is het goed om te weten hoeveel camera's u nodig heeft. Het is belangrijk om zoveel mogelijk in beeld te brengen, zonder het hele huis vol camera's te hangen. We vinden het natuurlijk niet erg als u liever 16 camera's ophangt ipv 4, maar nodig is het vaak niet. 

Breng zoveel mogelijk de toegangswegen en deuren in beeld. Hoewel een inbreker wellicht via het platte dak van de buren over de schutting springt om vervolgens via de regenpijp omhoog te klimmen naar uw slaapkamer raam, gaat hij deze weg écht niet terug met een LED tv onder zijn arm. Een inbreker doet gewoon de deur open en vertrekt. Zorg dus dat de buitendeuren zo goed mogelijk in beeld zijn. 

Helemaal ideaal is het filmen vanuit meerdere hoeken, dat hoeft niet perse te betekenen dat er meer camera's nodig zijn, maar als u ze op een strategische plek hangt is het heel goed haalbaar. 

Welke camera's heb ik nodig?

Dat hangt een beetje van uw persoonlijke voorkeur en van de ophangmogelijkheden af. Gebruik in elk geval geen dummy camera's. Zelfs een slechtziende inbreker herkend een dummy van grote afstand. Camera's hoeven ook niet extreem groot te zijn, gewoon een kleine bullet beveiligingscamera voor buiten is vaak voldoende om bijzonder scherp beeld te krijgen, een dome camera kan natuurlijk ook. Een inbreker ziet ook een kleine camera wel hangen. 

De omgeving is ook van invloed op de keuze. Hangen camera's dichtbij een deur, dan is een grote kijkhoek eigenlijk wel een vereiste. Een camera met een 3.6mm lens, of wellicht een zoomlens (vaak vanaf 2.8mm) is dan een aanrader. Camera's met een 6mm lens hebben een kleinere kijkhoek en zijn daardoor meer ingezoomd, dichtbij een object brengen ze dan minder in beeld. 

Hulp nodig?

Elke situatie is verschillend, elk huis is anders en niet iedereen heeft hetzelfde budget. Een eenduidig advies geven in een openbaar bericht is dan ook niet echt mogelijk. Komt u er niet uit? Dan helpen we graag in een persoonlijk, gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Dat kan per telefoon, per e-mail of per livechat. Afhankelijk van uw locatie is een persoonlijk adviesgesprek ook mogelijk. Onze contactgegevens vindt u op deze pagina.