Bewakingscamera set samenstellen en installeren

Beveiligingscamera’s zijn voor verschillende doeleinden inzetbaar. In het eerste deel van dit artikel gaan we in op het samenstellen van een beveiligingscamera set en in het tweede deel gaan we in op de montage en installatie.

CCTVwinkel onderscheidt vier verschillende mogelijkheden voor camerabewaking. 

• Bewakingscamera’s in huis (binnen en/of buiten)
• Bewakingscamera’s in een winkel (binnen en/of buiten)
• Bewakingscamera’s in een bedrijf (binnen en/of buiten)
• Bewakingscamera’s op een terrein

Beschikt u over verschillende locaties? Dan kunt u één systeem tegelijk installeren om uw beveiliging te optimaliseren voor al uw locaties. 

Bewakingscamera’s in huis (binnen en/of buiten)

Bewakingscamera’s in en om uw woning geven een veilig gevoel. U kunt kiezen uit een analoog systeem, HD-CVI, HD-SDI en HD IP. 

Een analoog systeem werkt via een coaxkabel en een recorder neemt de beelden van uw beveiligingscamera’s op. De camera’s hebben een maximale resolutie van 960x576 pixels en zijn niet digitaal. U kunt één tot en met zestien camera’s tegelijk aansluiten op een analoog systeem. 

Een HD-CVI systeem kiest u als u een stapje boven een analoog systeem wilt, maar niet teveel wilt uitgeven. HD-CVI systemen werken doorgaans met dezelfde bekabeling als analoge systemen. Vervangt u een bestaand systeem, dan kunt u mogelijk de kabels hergebruiken. 

Kies voor een HD-SDI systeem wanneer u digitaal wilt opnemen in 1080p kwaliteit. Het systeem maakt gebruik van een coaxkabel en is te gebruiken met één tot en met acht camera’s tegelijk. 

Kies voor HD IP camerabewaking als u beveiligingscamera’s via een netwerk wilt aansluiten. De camera’s nemen om op in 1080p en zijn aan te sluiten op een bestaand of nieuw netwerk. Alle opnames kunt u bekijken door waar dan ook ter wereld in te loggen. 

Bekijk deze pagina voor meer informatie omtrent bewakingscamera’s in huis >> 

Bewakingscamera’s in een winkel (binnen en/of buiten)

Het beveiligen van een winkel vereist een recorder, bijbehorende bekabeling en losse bewakingscamera’s. In Nederland kunt u bewakingscamera’s in een winkel plaatsen door dit kenbaar te maken met een camerabewaking bordje of sticker

U kunt kiezen uit een analoog systeem, HD-CVI, HD-SDI of HD IP. De camera’s nemen op in verschillende soorten beeldkwaliteit en camerabewaking is overal ter wereld te bekijken. Neem op met infraroodverlichting om ook ’s nachts beveiligd te zijn. 

Bekijk deze pagina voor meer informatie omtrent bewakingscamera’s in een winkel 

Bewakingscamera’s in een bedrijf (binnen en/of buiten)

Wilt u opnames maken in of rondom uw bedrijf? Dan is dit alleen toegestaan wanneer dit kenbaar wordt gemaakt met een bordje of sticker. Beveilig uw personeel en al uw bezittingen! Beveiligingscamera’s kunt u aankopen als analoog systeem, HD-CVI, HD-SDI of HD IP om camerabeveiliging te realiseren. 

Bekijk deze pagina voor meer informatie omtrent bewakingscamera’s in een bedrijf 

Bewakingscamera’s op een terrein

Wilt u een parkeerplaats, tuin of bedrijfsterrein beveiligen? Dan bieden bewakingscamera’s een uitstekende oplossing! U heeft een set bewakingscamera’s nodig, bekabeling en een stroomvoorziening. U kunt het complete pakket in één keer bestellen en de meeste camera’s worden geleverd met infraroodverlichting om ook nachtzicht te garanderen. 

Bekijk deze pagina voor meer informatie omtrent bewakingscamera’s op een terrein 

Zelf een beveiligingscamera set installeren of met een monteur

Doorloop de onderstaande stappen voor u overgaat tot het samenstellen en installeren van een bewakingscamera set: 

• Stap 1: Kies het soort bewakingscamera dat het best past 
U kiest voor een bewakingscamera in een bepaalde beeldkwaliteit (analoog, 720 of 1080p) en u kiest ervoor om opnames via één locatie terug te bekijken of overal ter wereld via het internet. 

• Stap 2: Kies voor de juiste kabels of een draadloze verbinding 
Onderzoek op welke locaties u het best beveiligingscamera’s kunt hangen en bereken vervolgens welke kabels hiervoor nodig zijn. U kunt kiezen voor combikabels (stroom en video in één) of voor enkelvoudige kabels (één kabel voor stroom en één voor video). 

U kunt ook een draadloze verbinding realiseren als een bekabelde verbinding niet tot de mogelijkheden behoort. 

• Stap 3: Kies voor een geschikte monitor 
U kunt een speciale monitor gebruiken voor uw beveiligingscamera’s of u gebruikt een bestaand scherm om bewakingsbeelden op te bekijken. Sommige systemen maken het mogelijk om op uw smartphone of tablet beelden te bekijken. 

• Stap 4: Kies voor de juiste recorder 
De juiste recorder is van belang om later beelden terug te kijken. Een recorder neemt de nieuwste beelden op en verwijdert oude beelden automatisch. U maakt op deze manier optimaal gebruik van de beschikbare opslag. 

• Stap 5: Stel een compleet set samen 
U kunt zelf een set samenstellen of een kant-en-klaar set aankopen. De meeste systemen zijn zelf te installeren en plug-and-play. Uiteraard is het aanleggen van bekabeling en het installeren van een complex systeem niet altijd even gemakkelijk. Kiest u voor HD IP camerabewaking? Dan is er enige technische kennis vereist. Regelmatig kiest men, om uiteenlopende redenen, voor installatie door een monteur. 

Neem contact met ons op via [email protected] of via telefoonnummer 03 - 80 80 445 als we u ergens mee kunnen helpen.