Beveiligingscamera via telefoon of tablet

Het is tegenwoordig relatief simpel om op uw telefoon of tablet mee te kijken met de beveiligingscamera's. Een hedendaagse smartphone (Iphone, android) kan simpel middels de app " VMeye+" verbinding maken met onze recorders.

Voordelen meekijken op een telefoon

De beveiligingscamera's bekijken op uw telefoon kan grote voordelen hebben. Het biedt u de mogelijkheid om, binnen enkele seconden, waar ook ter wereld, mee te kijken in de zaak of thuis. Gaat het alarm? Dan kunt u in één oogopslag zien wat er aan de hand is. 

Beveiligingscamera bekijken op tablet

Meekijken op een tablet kan handig zijn als u 's avonds thuis op de bank zit, of als u tijdelijk in het magazijn staat en wilt zien of er iemand bij de voordeur staat. Uiteraard moet voor die laatste mogelijkheid wel een beveiligingscamera bij de voordeur geplaatst zijn. 

Instellingen

Er zijn een aantal instellingen noodzakelijk voor het meekijken op een telefoon of tablet. Er is een verschil tussen het intern kijken en extern kijken. Indien u enkel intern wilt kijken is de camerabewaking set niet benaderbaar vanaf het internet, en dus alleen bij u via het wifi netwerk. Indien u kiest voor extern kunt u ook op vakantie, bij familie en/of onderweg meekijken. 

App voor intern gebruik instellen

De instellingen voor intern gebruik zijn relatief simpel. Belangrijk is dat de recorder aangesloten is op het netwerk dmv een UTP kabel en een IP adres heeft, of krijgt van de router. Het IP adres kunt u terugvinden bij de netwerk instellingen. Indien " DHCP" is aangevinkt, zal de recorder een IP opvragen bij de router/modem. 

De app (VMeye+) gebruikt de volgende instellingen: 

Name: Een zelf te kiezen naam
Address: IP adres van de recorder (bijvoorbeeld 192.168.1.10).
Port: De mobiele poort van de recorder, standaard 101.
User ID: De gebruikersnaam van de recorder, standaard admin.
Password: Het wachtwoord van de recorder, standaard is deze leeg.
Max channels: 1, 4, 8, 16 of 32, het aantal gebruikte kanalen van de recorder.

Meer over de instellingen en mogelijkheden van deze app hebben we op de pagina "Meekijken op een telefoon of tablet" beschreven.