Beveiligingscamera set kiezen

  • Geplaatst op
  • Door CCTVwinkel.nl

In deze blogpost leest u hoe u de juiste keuze maakt bij het kiezen van een beveiligingscamera set. We behandelen de stappen tot het kiezen van de juiste set één voor één.

Het kiezen van een beveiligingscamera set is eenvoudiger dan het lijkt. Wellicht ziet u in het begin de bomen door het bos niet meer door de vele keuzes op de markt en in onze webshop, maar het kiezen van de juiste set is makkelijker dan het lijkt.

Keuze binnen een bepaald budget

Het lijkt misschien simpel, maar alle beveiligingscamera sets boven uw budget vallen simpelweg af. Bepaal voor uzelf wat het budget mag zijn en wat u daar voor verwacht. Het kan wellicht interessant zijn om een kleine marge aan te houden om, tegen een kleine meerprijs, extra opties of betere camera's te kiezen.

Hieronder geven we een kort overzicht van elke type beveiligingscamera (analoog, HD-CVI, IP etc) met de prijs voor de goedkoopste set met 1 en de set met 4 bewakingscamera's

Analoog
Set met 1 beveiligingscamera en recorder:
Set met 4 beveiligingscamera's en recorder:

720p HD-CVI
Set met 1 bewakingscamera en recorder:
Set met 4 bewakingscamera's en recorder:

1080p HD-CVI
Set met 1 camera en recorder:
Set met 4 camera's en recorder:

1080p IP camera's
Set met 1 IP camera en recorder:
Set met 4 IP camera's en recorder:

Kies de juiste beeldkwaliteit

Bewakingscamera's met een hogere resolutie en dus beter beeld zijn doorgaans ook duurder. Simpel gezegd kost een beveiligingscamera set met de beste beeldkwaliteit het meest. Hieronder geven we een overzicht van de beeldresoluties van de verschillende systemen:
  • Analoog: 960x576 pixels
  • 720p HD-CVI: 1280x720 pixels
  • 1080p HD-CVI: 1920x1080 pixels
  • 1080p HD IP: 1920x1080 pixels

Een grotere video bevat meer details, daarnaast is het beeld van bijvoorbeeld IP camera's met een 1080p resolutie een stuk scherper dan dat van analoge beveiligingscamera's. Niet alleen het beeldformaat, maar ook de scherpte en beeldkwaliteit spelen een rol.

Bepaal hoeveel camera's u nodig heeft

Een factor die samenhangt met het budget is het aantal beveiligingscamera's en de recorder die daarvoor nodig is. Logischerwijs is een beveiligingscamera set met 4 camera's en een recorder voor 4 bewakingscamera's voordeliger dan een set met 8 of zelfs 16 camera's. Kijk daarom goed hoeveel beveiligingscamera's u nodig heeft, of u eventueel camera's kunt combineren. Bedenk ook of u later eventueel wilt uitbreiden, zorg dan voor een recorder met meer kanalen dan u in eerste instantie beveilingscamera's aanschaft.

Kabellengte en manier van aansluiten

IP camera's worden anders aangesloten dan bijvoorbeeld HD-CVI en analoge bewakingscamera's. IP camera's worden aangesloten via een netwerk. Het is daarbij niet noodzakelijk om vanaf elke beveiligingscamera een kabel te trekken naar de recorder. Een beveiligingscamera set via het netwerk d.m.v. IP camera's kan daarom uiteindelijk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een HD-CVI set waarbij veel meer kabel nodig is omdat vanaf elke HD-CVI camera een kabel naar de recorder moet.

Advies van een expert

Kunnen we helpen bij het maken van de juiste keuze? Neem dan conact met ons op via telefoonnummer 050 - 30 70 070 of per e-mail via [email protected] We bespreken graag uw situatie met u door en kunnen assisteren bij het maken van de juiste keuze.