10 voordelen van HD beveiligingscamera’s

HD beveiligingscamera’s zijn steeds meer in opkomst en dat is niet zonder reden! In dit artikel hebben we de tien belangrijkste voordelen van HD beveiligingscamera’s verzameld.

1. Uitstekende beeldkwaliteit

HD beveiligingscamera’s nemen op in 720p of 1080p voor een optimale beeldkwaliteit. 720p wordt ook wel HD-ready genoemd en is HD beeld, maar van mindere kwaliteit als 1080p. 1080p is opgebouwd uit 1080 verschillende beeldlijnen met 1980 punten per lijn. 1080p wordt Full HD genoemd en is opvallend veel scherper dan 720p. Op papier lijkt het verschil klein, maar in de praktijk zal u een groot verschil zien. HD is drie keer zo scherp als een analoge CCTV camera. 

2. Elk detail is zichtbaar

In de beveiligingswereld draait het om de belangrijkste details. Elke beweging, gezichtsuitdrukking en het kleinste detail is belangrijk om uw beveiliging zeker te stellen. De kleinste details kunnen van belang zijn voor de bewijslast of om een dader te lokaliseren. HD beveiligingscamera’s maken het ons een stuk gemakkelijker! 

3. Minder camera’s voor hetzelfde zicht

Een CCTV camera overziet slechts een klein deel en er zijn tal van camera’s nodig om dezelfde beveiliging te garanderen als bij HD beveiligingscamera’s. Een HD beveiligingscamera geeft een beeldkwaliteit die minstens drie keer zo hoog ligt en daardoor is in sommige gevallen één HD beveiligingscamera voldoende, terwijl voor hetzelfde overzicht drie CCTV camera’s nodig zijn. 

4. Verbinding op afstand mogelijk

HD beveiligingscamera’s kunt u relatief eenvoudig op afstand bekijken. U maakt verbinding met een IP netwerk en vervolgens is het mogelijk om via een standaard of draadloos netwerk live beelden te bekijken of opgenomen beelden terug te zien. HD bewakingscamera’s zijn hun tijd vooruit wat betreft beeldkwaliteit en ook qua systematiek. 

5. Het verschil tussen live beelden en opgenomen beelden

Bij een CCTV camera zit er vaak een groot verschil tussen live en reeds opgenomen beeld. HD camerabewaking maakt hier een eind aan en neemt beelden in dezelfde kwaliteit op als waarin u de beelden live bekijkt. 

6. Eenvoudig installeren en lang plezier

HD camerabewaking vraagt enige concentratie wanneer u een set installeert. Wanneer u de handleiding volgt is het echter goed mogelijk om een set zelf te installeren. Laat u een bewakingssysteem liever installeren door een monteur? Ook dat is mogelijk! U bestaande bekabeling wordt gebruikt, u kiest voor nieuwe bekabeling of een draadloos netwerk. 

7. Alles onder controle met draadloze communicatie

Stuur uw beveiligingssysteem draadloos aan als u inlogt op een beveiligingssysteem. HD beveiligingscamera’s maken gebruik van technologieën zoals: IEE 802.11x en maken het mogelijk om de beelden via uw smartphone, tablet, laptop of pc te bekijken. Uw videobronnen, live of opgenomen beelden kunnen overal (als er een internetverbinding mogelijk is) worden geraadpleegd. U kunt tal van systemen verbinden en op elke locatie in de wereld een meldkamer inrichten. 

8. Intelligente technieken

HD camerabewaking is niet meer te vergelijken met de systemen van vroeger. U heeft de beschikking over verschillende sensoren en de gehele controle heeft in eigen hand. U neemt continu beeld op of u stelt het systeem af om alleen op te nemen als er sprake is van beweging. De nieuwste beelden worden opgenomen en het oude materiaal wordt vanzelf verwijderd. Het systeem werkt geheel automatisch en u hoeft er niet naar om te kijken. U of een monteur stelt het systeem één keer in en vervolgens heeft u hier geen omkijken meer naar. 

9. Eén oplossing voor binnen en buiten en dag of nacht

HD beveiligingscamera’s bieden een totaaloplossing voor binnen en buiten. U kunt een set installeren voor binnen, buiten of binnen en buiten. Moderne bewakingscamera’s beschikken over infraroodverlichting waarmee het mogelijk is om zowel overdag als ’s nachts op te nemen. Infraroodverlichting geeft een zicht van 10 tot 30 meter wanneer het donker is. Kies een systeem met één tot en met zestien beveiligingscamera’s. 

10. U kiest voor HD-CVI (720p), HD-SDI (1080p) of HD IP (1080p)

HD camerabewaking is een betaalbare oplossing en relatief eenvoudig aan te sluiten. Beveiligingscamera’s kunt u binnen of buiten plaatsen. HD beveiligingscamera’s bestaan er in verschillende soorten en maten. Kies voor één van de drie mogelijkheden: 

• HD-CVI (720p)
HD-CVI geeft een 720p beeld en kunt u aansluiten op bestaande bekabeling. U kunt analoge camera’s vervangen of een nieuw netwerk aanleggen. 

• HD-SDI (1080p)
HD-SDI geeft analoge camerabewaking met HD kwaliteit en een 1080p beeld. HD-SDI is plug-and-play en direct klaar voor gebruik. 

• HD IP (1080p)
HD IP camerabeveiliging geeft u de beste beeldkwaliteit en kan via een bestaand of apart UTP netwerk worden aangesloten. U kunt HD IP camerabeveiliging zelf aansluiten met weinig technische kennis of u schakelt een monteur in. HD IP camerabeveiliging functioneert in 1080p beeldkwaliteit. 

Ga naar deze pagina en vergelijk de verschillende pakketten

Neem contact met ons op via [email protected] of via telefoonnummer 03 - 80 80 445 als we u ergens mee kunnen helpen.