• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gereedschap voor kabels & camera's

Goed gereedschap is het halve werk, zegt men wel eens. Gebruik daarom altijd het juiste stuk gereedschap voor de juiste klus. We hebben professionele krimp en compressietangen voor RG59, RG6, UTP en meer. Daarnaast is onze kabelstripper één van de meeste gebruikte onder professionele installateurs.

Krimptang voor RJ45, RJ10 & RJ11 krimp connectoren
Hoogwaardige UTP tang voor het vastzetten van RJ45 en RJ11 connectoren.
    Bekijk alle informatie

Zelf kabels maken voor beveiligingscamera's

Zijn de standaard kabels voor camerabewaking te kort, of juist te lang? Dan is het zelf maken van kabels een optie. Met ons professionele hoogwaardige gereedschap zet u relatief eenvoudig een connector op een RG59 coax, of UTP kabel. RG59 kabels kunt u gebruiken voor Analoge en HD-CVI camera's. UTP kabel met een RJ45 connector kunt u gebruiken voor IP camera's, of in combinatie met een Video balun voor analoge en HD-CVI bewakingscamera's.

Kies de juiste connectoren

Naast de kwaliteit van de kabel is ook de kwaliteit van de connector belangrijk. Uw beveiligingscamera set moet natuurlijk vrij zijn van storingen. Kies daarom altijd de juiste connector bij de juiste kabel. Vragen? Neem dan contact met ons op zodat één van onze productexperts u verder kan helpen bij het kiezen van de juiste materialen.

Netwerkkabel testen

Heeft u een netwerkkabel gemaakt? Zitten de RJ45 connectoren aan beide kanten goed op de kabel? Het per ongeluk verkeerd aansluiten van de draden in een netwerkkabel kan onherstelbare schade aan uw IP camera, recorder of beveiligingscamera's tot gevolg hebben. Schade veroorzaakt door verkeerd aangesloten connectoren valt helaas niet onder de garantie.

Zeker zijn van uw zaak? Gebruik dan een UTP tester. Met een UTP tester ziet u eenvoudig of de connectoren aan beide zijden gelijk zijn aangesloten. De lampjes (1 tm 8) dienen in de juiste volgorde (eveneens 1 tm 8) te branden. Een UTP netwerk tester test niet de kwaliteit van de kabel en het eventuele signaalverlies dat optreedt. Een UTP test is bij IP camera's en andere apparatuur zeer aan te raden.